Populisten Karita

db.no kan vi idag lese om Karita Bekkemellem og hennes nyeste salattråkking (vi har vel ikke glemt genistreken av en sammenlikning hun kom med i hijabdebatten?). De nyeste uttalelsene bærer tydelig preg av at Bekkemellem har forstått at en kan score noen enkle popularitetspoeng ved å hevde at norsk innvandringspolitikk er for snill. Med retorikk «lånt» fra FrP går Bekkemellem ut med følgende lavmål av et innlegg:

– Den såkalt intellektuelle venstresiden må ikke bli for naiv når det gjelder å stå oppreist for rettigheter for våre nye landsmenn. Faren for venstresiden er at den bare går inn for dialog og humanisme. Mannlige politikere – les stortingspresidenten – gjentar at svaret er humanisme, dialog og toleranse. Hvor mange år med dialog skal vi ha før noe skjer? I mellomtiden blir norske kvinner kjønnslemlestet, voldtatt i egne ekteskap, giftet bort med søskenbarn. Da må vi være tøffe, og si rett ut at det er uakseptabelt. Jeg gir Siv Jensen absolutt rett i det, sier Bekkemellem til Aftenposten.

Jeg kan ikke å unngå å gremmes over hvor latterlig argumentasjonen hennes egentlig er. Hun konstruerer her en stråmann, ved å hevde at det er uenighet i norsk politikk rundt at man tydelig skal si ifra at kjønnslemlestelse og voldtekt er galt. Hvis du kan finne en politiker på riksnivå som hevder at man ikke skal si tydelig ifra at dette ikke er akseptabelt så hadde jeg blitt veldig forbauset. Derfor blir selvfølgelig denne retorikken fra Bekkemellem helt bak mål, hun argumenterer mot standpunkter ingen har, for så å kunne score popularitets-poeng på å distansere seg fra fantasifostrene.

Hun hevder her også implisitt at det trenger å være noen motsetning mellom dialog med et miljø og å stille klare krav til hvilken oppførsel man forventer av dem. Det at man hører hva et miljø har og si, og hører hvordan de selv mener man best kan få bukt med problemene, er på ingen måte det samme som å viljeløst gi etter for kravene deres.

Videre er formuleringen «intellektuell venstreside» ganske langt bak mål. Hvem består denne gruppen av? Hvem definerer hvem denne gruppen består av? For meg virker dette uttrykket som et innholdsløst uttryk som spiller på jantete holdninger om «virkelighetsfjerne akademikere» og andre udokumenterte stereotypier.

Der jeg derimot må applaudere Bekkemellom er når hun påpeker at norske feminister har gjort for lite for innvandrerkvinner. De har det tydeligvis mer travelt med å påpeke de grove urettferdighetene ved mangelen på kjønnsnøytrale trafikkskilt (ja, det var virkelig noen som brukte egen og andres tid på å ta opp dette i mediene) til at de kan ta opp kvinnefiendtlige holdninger blant visse deler av innvandrerdemografien.

Reklamer

6 Responses to Populisten Karita

 1. Stig sier:

  Jeg støtter Karita 100% i hva hun her sier. Kvinnebevegelsen har vært helt fraværende i sin støtte til innvandrerkvinner som opplever grusomme ting hvor samfunnet er vel vitende om hva som skjer. «Alle» er selvfølgelig imot omskjæring og tvangsekteskap, men det er en viss gruppe i det norske samfunn som kun sier de er imot når de blir utfordet på det. Og det er faktisk den intellektuelle venstresiden, som er så frekke at de påberoper seg å være de svakes forkjempere. At du ikke vet hvem denne gruppen består av viser at du ikke helt har fulgt med i politiske debatter særlig mye. Det er ingen «formulering», men et godt innarbeidet begrep de fleste kjenner. Norske feminister faller inn under denne kategorien, og deres eneste «løsning» er dialog og toleranse. Sannheten er at de ikke ser noen gevinst for dem selv ved å ta debatten om kvinneundertrykking blandt innvandrere.

 2. Jorunn sier:

  Helt enig, Bekkemellom vet tydeligvis ikke hvilken ben hun skal stå på for å få profilert seg i media, stakkars dame, hun må ha store personlige problemer!

 3. klnkn sier:

  «Og det er faktisk den intellektuelle venstresiden, som er så frekke at de påberoper seg å være de svakes forkjempere. At du ikke vet hvem denne gruppen består av viser at du ikke helt har fulgt med i politiske debatter særlig mye.»
  Jeg kjenner godt til uttrykket, jeg synes bare det er tomt og innholdsløst.

  «Det er ingen “formulering”, men et godt innarbeidet begrep de fleste kjenner.»
  Det faktum at det er et innarbeidet begrep er ikke nødvendigvis en motsetning til at det er innholdsløst, ukonsist og unødvendig. Hva er poenget med å sette merkelappen «den intellektuelle venstresiden» på grupper eller personer? Er det ikke bare et billig triks for å diskreditere utsagnene?

  «Sannheten er at de ikke ser noen gevinst for dem selv ved å ta debatten om kvinneundertrykking blandt innvandrere.»
  Her kan jeg til en viss grad si meg enig i hva du sier. Norske feminister har til en viss grad vært ganske navlebeskuende og har ikke ofret mange tanker til dem som sliter med langt større problemer enn dem selv. Men dette burde ikke være noen stor overraskelse, enhver er jo seg selv nærmest.

 4. indiancowboy sier:

  Jeg mener du tar helt feil når du kaller Karita en populist. Hun blir på ingen måte populær i egne kretser for slike utsagn, tiden er ikke kommet for slike standpunkter på venstresida ennå. ( Men kanskje hun kan være med å sette i gang en omvendelse?) Hun har ikke stort utbytte av å bli populær i Frp, de vil jo ikke bytte ut henne med Siv Jensen likevel. Sjøl er jeg også lei av dialog, det er utrolig hvordan enkelte muslimske miljøer til de grader greier å skrike seg til en offerrolle. «Fy, nordmenn er rasister, vi kan ikke ha på oss hvillke klær vi vil i politiet. Det er yrkesforbud.» Men i egne kretser utøver de noe av det verste jeg har sett av diskriminering av minoriteter og hjernevask av barn.Jeg har f.eks. ikke møtt en av disse «fromme» muslimske jentene i hijab som går mot døddstraff for homofile. Har en homofil kamerat fra Irak, og hele familien og alle «vennene» hans vil samarbeide om å drepe ham hvis de får greie på at han har mannlig kjæreste. Det verste er at han sjøl er indoktrinert til å mene at de har rett til å gjøre dette i islams navn.

  • klnkn sier:

   Svar til indiancowboy:

   «Hun blir på ingen måte populær i egne kretser for slike utsagn, tiden er ikke kommet for slike standpunkter på venstresida ennå. ( Men kanskje hun kan være med å sette i gang en omvendelse?) Hun har ikke stort utbytte av å bli populær i Frp, de vil jo ikke bytte ut henne med Siv Jensen likevel.»

   Jeg tenker ikke på at dette er populistisk innad i det politiske miljøet. Heller et slags friere til folk som er kritiske til norsk innvandringspolitikk, men som samtidig ikke kunne ha tenkt seg å stemme FrP.

   Og ja, det er nok en del holdninger blant deler av innvandrermiljøet som man burde ta tak i, som er direkte fiendtlige til folks livsutfoldelse. At holdningene er uheldige er det nok ingen som er uenige i, det er heller rundt spørsmålet hvordan man skal ta tak i dem uenigheten ligger.

 5. Åge Johansen sier:

  Karita B. er lei av toleranse, respekt og dialog. Du får sikkert Siv med deg på å erstatte disse ordene med intoleranse, respektløshet og konfrontasjon. Dette er jo ord som virkelig har slått gjennom og vist resultater i Midtøsten, Irak og Afganistan. Når du er enig med Frp’s menneskeforakt, bør du vel ta konsekvensen av dette og melde overgang. Det er mulig at du blir savnet i enkelte kretser i Ap, men det er ikke sikkert. Populisme er noe dritt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: